یک معلم مدرسه و دانش‌آموزانش کشف کردند که ممکن است محاسبات ناسا در ماموریت دفاع سیاره‌ای اشتباه باشد.

دفاع سیاره‌ای

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، در اکتبر سال گذشته، ناسا ماموریت آزمایش تغییر جهت یک سیارک (DART) را به ثمر رساند. در این ماموریت ناسا موفق شد با برخورد عمدی یک فضاپیما به یک سیارک، مسیر سیارک را تغییر دهد. 

النا آدامز، مهندس سیستم‌ در ماموریت DART در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز (JHUAPL) در آن زمان گفت: می‌توانیم بگوییم اولین آزمایش دفاع سیاره‌ای ما موفقیت‌آمیز بود.  زمینی‌ها می‌توانند راحت‌تر بخوابند.

فضاپیمای DART در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۰ با دیمورفوس، سیارک هدف، برخورد کرد، اما محققان که به طور دقیق در حال تجزیه و تحلیل و نظارت بر مسیر این جرم آسمانی بودند، موفقیت ماموریت را  در ۱۱ اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کردند. آن‌ها در این تاریخ گزارش دادند که فضاپیما به طور قابل توجهی در تغییر مسیر سیارک در فضا موفق شده است. 

DART ماموریت ناسا برای آزمایش فناوری انحراف سیارک است. هدف اصلی این ماموریت این است که بتوانیم از تکنیک ضربه‌گیر جنبشی برای تغییر مسیر یک سیارک استفاده کنیم. هدف اولیه DART ضربه زدن به منظومه سیارکی دوتایی دیدیموس و قمر آن دیمورفوس بود. دیمورفوس، هدف اصلی،  قطری حدود ۱۶۰ متر دارد. دیدیوس بزرگتر و قطر آن حدود ۷۸۰ متر است. دانشمندان فکر کردند که بهتر است میزان موفقیت تکنیک ضربه‌گیر جنبشی را با هدف گرفتن قمر کوچک‌تر، ارزیابی کنند.

فضاپیمای DART عمدا با سرعت زیاد، تقریبا ۱۴۷۶۴ مایل در ساعت  یا ۶.۶ کیلومتر در ثانیه به قمر کوچکتر برخورد کرد و مدار خود را به دور سیارک بزرگتر تغییر داد. به گفته ناسا، دیمورفوس قبل از برخورد یک گردش به دور دیدموس را در ۱۱ ساعت و ۵۵ دقیقه انجام می‌داد. اندازه گیری‌های زمینی انجام شده پس از برخورد نشان داد که دوره مداری ۳۲ دقیقه کوتاه شده و به  ۱۱ ساعت و ۲۳ دقیقه تغییر کرده است. این معادل ده‌ها متر حرکت دیمورفوس است.

اکنون، به گفته نیوساینتیست، ظاهرا یک معلم و دانش‌آموزانش متوجه شده‌اند که تغییر مدار دیمورفوس از زمان ضربه معروف به کندی ادامه پیدا کرده است. جاناتان سوئیفت، معلم ریاضی و علوم در مدرسه تاچر در کالیفرنیا، به این خبرگزاری علمی گفت: «عددی که ما به دست آوردیم کمی بزرگتر از ناسا بود، یعنی ۳۴ دقیقه.» 

دو احتمال وجود دارد: ممکن است یکی از محاسبات اشتباه باشد یا شیء آسمانی همچنان در حال کاهش فاصله باشد. اگر مورد دوم درست باشد، به این معنی است که ناسا به هدف خود رسیده است.

بیشتر بخوانید:

سوئیفت ادعا می‌کند که هیچ خطایی در فرمول او وجود ندارد: «ما تمام تلاش خود را کردیم تا خطای محاسباتی احتمالی کاری خود را پیدا کنیم، اما چیزی پیدا نکردیم.» یافته‌های سوئیفت در مقاله‌ای در مجله انجمن نجوم آمریکا منتشر خواهد شد.

در همین حال، ناسا گزارشی از نتایج ماموریت DART منتشر خواهد کرد. این ماموریت به عنوان اثباتی برای موفقیت تکنیک‌های دفاع سیاره‌ای عمل می‌کند، حتی اگر دیدیموس و دیمورفوس برای زمین خطرناک تلقی نشوند. این پروژه به ما در زمینه دفع خطر بالقوه برخورد سیارک‌ها به زمین کمک می‌کند. 

کد خبر 787270
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha